Zomaar werk inrollen en zo erg blij ermee zijn als ik, gebeurt niet vaak. En dat is ook bij niet het geval. Wat heb ik dan meegemaakt en gedaan waardoor ik nu doe wat ik doe? Wat maakt dat je van mij wat zou kunnen leren over dat voluit leven?

Ik geloof dat het leven veel te kort is om je tijd uit te zitten, te zitten verpieteren of dingen te doen die niet bij je passen. Ik help avontuurlijke ondernemers in de groei van hun bedrijf om bewuster te worden van wat vanbinnen bij ze speelt, om hele duidelijke keuzes te maken en vóluit te leven. Zo wil ik direct en indirect bijdragen aan wereld waarin mensen aan het einde van de rit voor 100% tevreden zijn.

Vraagstukken van klanten zijn bijvoorbeeld:
– Hoe ze kunnen kiezen voor hun favoriete projecten
– Wat ze nodig hebben om hun work-life balance te krijgen zoals ze hem hebben willen
– Hoe ze van 5 naar 4 werkdagen kunnen gaan.

Wie ik ben 
Ik ben Karin van der Meer, mental coach, sportvrouw en groots liefhebber van samen buiten spelen. Sinds ik mijn zwemdiploma heb, heb ik sporten gedaan van rugby tot stijldans en zie ik daarin allerlei metaforen die ons vooruit kunnen helpen in het dagelijks leven. Door mijn interesses in mensen, persoonlijke ontwikkeling en sport samen te voegen, ben ik het werk gaan doen dat ik nu doe. 

Hoe ik ook wel word genoemd: zon, boksmeisje, wereldreiziger, knuffelkoningin, oneindige bron van wijsheid.

Hoe mensen mij zien: energiek, vrolijk, sterk, moedig en actiegericht.

Waarom ik doe wat ik nu doe
Jarenlang heb ik geworsteld met de wereld om me heen. Ik was echt niet tevreden met mijn leven en dat was allemaal de schuld van o.a. mijn klasgenoten, die mensen in het verkeer die me geen voorrang gaven en de rest van de wereld. Tenminste, zo zag ik het toen.

Al op jonge leeftijd overwoog ik wat mijn tijd op deze aardkloot de moeite waard maakt. Ik besloot om te leven en er wat ver***de moois van te maken ook. Die drive zorgt nog altijd dat ik veel veerkracht heb en met volle kracht vooruit kan gaan.

Uit die tijd kwam ook het inzicht dat wezenlijke verandering niet vanuit anderen komt maar begint bij mezelf. Ik was meer gaan reflecteren op mijn gedrag, keuzes en gedachten en kwam er steeds meer achter wat bij míj past. Door elke dag met die voorwaartse drive te zijn ga stap voor stap meer voluit gaan leven op een manier waar ik helemaal happy van wordt.

Gaandeweg zag ik dierbare volwassenen gebukt gaan onder hun werk, waardoor zijzelf en hun gezin zich ‘leeg’, ongelukkig of ‘gevangen’ voelden. Ik kon dat niet van de zijlijn aanschouwen en ik ben me gaan opleiden om mensen in die werkende fase gelukkiger maken. Zo zitten in mijn coaching invloeden van Ba Bewegingswetenschappen, Ma Sport Science, life coaching met behulp van boksen, mental coaching, NLP, PMT, bewustszijnscoaching en een gezonde dosis intuïtie, levenservaring en gezond verstand. 

Zie voor specifieke opleidingen en jaartallen mijn LinkedIn profiel.

Wie ik als mijn grootste leermeesters zie:
– Geert Kamps ivm NLP, bewustzijnscoaching en vóluit leven
– Jan Bloem qua impliciet leren en linken leggen tussen fysieke oefeningen en dagelijks leven
– Marcus van Teijlingen voor een krachtige leeromgeving neerzetten en hoe hij het beste in mensen naar boven haalt
– Marion Kappeyne van de Coppello die als kostwinnaar en liefdevolle moeder laat zien wat er nodig is om die twee succesvol te combineren
– mijn moeder, die een voorbeeld zette dat ze kan omscholen en het werk koos dat ze écht wilde.

Ten opzichte van 20 jaar geleden heeft mijn leven nu meer theeleuten of eten met vrienden, klimmen en dansen en genieten van spontaniteit in de buitenlucht. Als anderen soms jaloers zijn op hoe ik mijn dingen doe, denk ik: als ik het heb geleerd, kan jij het ook. Zodoende help ik nu hard werkende ondernemers om niet alleen succesvol te zijn in werk, maar ook te doen in het leven wat ze écht gelukkig maakt.

Wil jij dat ook? Ga naar de homepagina voor uitleg over o.a. de coachtrajecten en wat die voor je inhouden.

Hoe ik bij ondernemers pas en andersom
Zelf had ik die match met de meer leidinggevende delen van het bedrijfsleven niet in gedachten. Met al dat harde werken en targets halen, waar zou dan immers ruimte voor mijn gevoel zijn? Bij een reünie van de middelbare school vond een oude vriendin de klik met ondernemers niet meer dan logisch.

Waar ik ook voor ga, ik ben er fanatiek in. Ik denk buiten de gebaande paden, heb hetzelfde opleidingsniveau als veel bazen en managers en kan snel schakelen.

En de interesse is wederzijds:
– De veelal mannelijke ondernemers zien best wat in dat fysieke van het boksen in tegenstelling tot bijvoorbeeld het rustige en subtielere van yoga 
– Het doelgerichte maakt mijn diensten heerlijk down to earth en to the point
– In de buitenlucht op avontuur gaan – in de sport en daarmee in zichzelf – maakt de kleine jongens weer in mensen los.

Het is heerlijk om bij mensen kwartjes te zien vallen, ze intrinsiek gemotiveerd te zien zijn en de resultaten te zien van hun stappen om hun leven te maken zoals zij dat heel graag willen. Stuk voor stuk komen er meer aanstekelijk levendige ondernemers bij die allemaal voor iemand de norm zetten.

Als ik het kan, kan jíj het ook.

Tip voor thuis:
Welke punten uit dit herhaal herken je van jezelf? Ben je al voor 100% blij hoe die situaties nu voor je zijn? Wat is je eerstvolgende stap om verder die kant op te gaan?