Erik Hogeboom van Buro Hogeboom had het lef afscheid te nemen van dingen die hem niet meer pasten en ruimte te maken voor wat hij écht het liefste wil. In elk geval meer levendigheid, maar wat dan precies en hoe komt hij daar? Daar komt hij nu achter en hij pikt de nieuwe inzichten bijzonder snel op. Dit zegt hij er zelf over: 

Vooruitkomen door tegen een bokskussen te slaan

Sinds een paar weken ben ik samen met Karin bezig om stappen vooruit te maken. Niet zomaar stappen, nee het gaat om de juiste stappen. Alleen wat betekent dat nou echt? En hoe weet je zeker dat je de juiste stappen maakt? Die vragen heb ik me ook lang gesteld, met als gevolg dat ik bleef tobben en die eerste stap achterwege liet of een tweede stap niet zette. Maar wat blijkt: sla eens een tijdje tegen een bokskussen en je leert er best veel over. Met de juiste begeleiding en het stellen van scherpe vragen, zorgt Karin ervoor dat ik inmiddels de juiste richting aan het vinden ben.

Het is mooi om te zien hoe je metaforen kunt halen uit fysieke actie (boksen) en door daarna zaken als intensiteit, richting en ook afstand te analyseren. En natuurlijk even goed luisteren naar je echte gevoel tijdens de actie. Daar haal je daadwerkelijk antwoorden uit! Dat maakt dus dat ik op weg ben om meer uit het ondernemen en mijn leven te halen en dat er gave dingen in te toekomst liggen. Mooi hoe het kan lopen.”