Henk heeft de moed om voor zichzelf te kiezen, ook al wist hij misschien nog niet zo goed hoe dat moest. In zijn functie was hij eerder al overspannen geraakt en daarna opnieuw had hij een groot hart voor de zaak op een manier waarop hij heel hard aan het werk was en zelf weer klachten kreeg. Hij besloot het tij te keren, te investeren in een coachtraject en heeft nu veel helderder dat híj de touwtjes van zijn leven zelf in handen heeft.

Wat ik bewonder in Henk:

  • De moed om te kiezen voor eigen ontwikkeling, ook al lijkt het soms makkelijker om te schuilen achter vingers wijzen of slachtofferschap en ondanks hij nog niet precies wist wat het hem brengen zou
  • Zich te laten verrassen en vertrouwen te hebben in wat er op zijn pad komt
  • Open staan om te zien wat hij eerder misschien nog niet zag
  • Vrij praten over wat zijn ontdekkingstocht met hem doet en wat het hem brengt.

Hier is wat hij vanaf de eerste sessie tot momenteel de 3e sessie aan effecten heeft laten groeien:

"Mijn ervaring tot nu toe.

 

Na een periode van veel praten met deskundigen merkte ik dat ik klaar was met alleen maar praten, ik wilde wat doen. Via een zoektocht op het internet kwam ik uit bij Karins coaching. 

Bij de eerste sessie was er eerst de intake en hebben we mijn doelen benoemd en beschreven. Aan de hand van een tekening heeft Karin mij uitgelegd dat grote stappen geen opties zijn. Het is beter om in kleine stappen te nemen om uiteindelijk je doel te bereiken. De kleine successen geven ook energie om  door te gaan naar de volgende stap.Tijdens ieder stapje heb ik een keus terug te gaan of doorgaan naar het volgende stapje en je te blijven focussen op het einddoel.

Voorafgaand ieder coachingssessie worden mij 2 of 3 vragen toegestuurd, waar ik over na mag denken en deze vragen beantwoorden.

Tijdens de coaching wordt mij ook gevraagd wat mijn doel is van de sessie en maak ik aantekeningen over de inzichten en handvatten die ik opdoe en aangereikt krijg. De inzichten die ik opdoe tijdens de coaching sudderen na in de periode tot de volgende sessie. En dat maakt dat ik in die periode situaties herken en hier na reeds 3 sessies er ook dusdanig op reageer.

Onbewust heeft het boksen invloed op mijn denken en reageren.

 

De inzichten die ik tot nu toe heb opgedaan:

  • Het schijnt dat ik de drang heb om uit te wijden, af te dwalen en mijzelf niet te kunnen focussen. Wat meestal wat extra tijd kost, gelukkig wordt ik hierin afgeremd, tijdens het coachen maar ook in privé situaties.
  • Door bij het grenzen aangeven niet direct er vol in te gaan maar eerst op een passende rustige wijze kenbaar maken dat ik iets niet wil of fijn vind.
  • Dat ik moet luisteren naar mijn lichaam en wat deze nodig heeft. Zoals het vinden van de balans tussen bijvoorbeeld spanning en ontspanning.
  • Als ik over het verleden heb dan ook in het verleden tijd praten.
  • Daarnaast merk ik dat er weer wat energie/strijdlust ontstaat om er voor te gaan.

Karin is een prettige coach, haar enthousiasme en haar pretogen werken erg motiverend. Haar manier van coachen is voor mij een goede manier om door het boksen inzicht te krijgen in mijn gedrag (en hoe ik reageer op bepaalde situaties).

De locaties waar Karin haar trainingen geeft zijn buitenlocaties zoals het Noorderplantsoen en het Stadspark en in mijn geval iedere keer met een stralende zon. Een leuke bijkomstigheid is dat tijdens de trainingen op deze publieke locaties een interactie (reacties)  ontstaat met de voorbijkomende mensen en dieren. Ook dat geeft inzichten.”

Tip voor thuis:

Zonder bij jezelf af te vragen hoe je wílt dat dingen worden, wordt je realiteit vaak niet zoals je hem hebben wilt. Of je hebt niet door dat het al is zoals je het graag hebben wilt en mis je op die manier misschien een boel plezier.

Deze vragen helpen je op weg:
Wat merk je zelf nog op als werkdruk?
Hoe zou je het allerliefst hebben dat het is?
Wat wil je daarvoor doen?