Sommige mensen lopen rond met twijfel, voelen zich geremd of nemen genoegen met een klein vlammetje vanbinnen. Ik geloof dat het leven veel te kort is om daar genoegen mee te nemen. Laten we vóluit leven en zien hoe hard we allemaal kunnen stralen!

Voluit gaan
Werk dat ‘wel okay’ is, een relatie die je weinig meer doet of een sociaal leven dat je weinig levendig maakt. Op een of andere manier is dat waarmee veel mensen hun weken, maanden, jaren uitzitten en wachten op het einde. Maar waarom zou je genoegen nemen met ‘wel okay’ als het ook fantastisch kan zijn?!

Als je ooit, direct of indirecter, onverwacht een dierbare hebt verloren, of je eigen dagelijkse leven in dergelijk perspectief hebt gezet, merk je pas echt wat voor diepe verlangens en sterke drive je pas echt hebt. Laten we die benutten! Laten we voluit gaan voor wat ons helemaal gelukkig maakt!

Van gedachten naar Realiteit

Veel mensen die met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, kennen de IJsberg van McLellandHierin staat een ijsberg met de top boven water – het zichtbare deel van de mens – en met het grootste deel onder water. Van zowel het deel boven water als het deel onder water, is ongeveer de helft maar bekend bij de persoon zelf. In dit model onderscheidt McLelland onder andere het willen, het denken, het doen en het resultaat. Alles wat boven de waterspiegel zichtbaar is, is een gevolg van wat eronder speelt. 

Met andere woorden: Je mindset is de basis van jouw werkelijkheid.

Als je een andere realiteit wilt, een waarin je niet een beetje gelukkig bent, maar helemáál, dan is de meest effectieve en duurzame stap een verandering in je mindset. De andere gevoelens, acties en realiteit worden dan een logisch gevolg.

Door fysiek te maken wat er vanbinnen gebeurt, is het niet meer te ontkennen.

Martijn Poot

 

Wat doet de BOKSER-methode?

Doelloos of zonder duidelijke stappen doorwandelen geeft vaak niet de vooruitgang of feedback die nodig is om dichter te komen bij wat je écht het liefste wilt en waarmee je écht voluit gaat leven. De B.O.K.S.E.R.-methode zorgt voor een afgekaderd, vooruit gericht proces waarbij feedback en concrete stappen zorgen voor een groeispurt naar de gestelde doelen.

De B.O.K.S.E.R.-methode staat voor:
B – Bewust zijn van het hele plaatje    
O – Oog op wat je het liefste wilt 
K – Kiezen voor wat écht belangrijk is
S – Stappen zetten                                
E – Evalueren van je acties                  
R – Resultaten vieren       

Deze methode combineert inzichten uit onder andere Bewegingswetenschappen, Sport Science, lifecoaching met behulp van boksen, mental coaching, NLP, PMT, consciousness coaching, vechtsporten en vele andere sporten. Met het wegnemen van de ‘stenen box’ aka gebouw en het gebruik van fysieke oefeningen wordt impliciet leren gestimuleerd. Hiermee zijn de geleerde dingen niet alleen bruikbaar in een rustige, voorbereide omgeving als alles onder controle is, maar ook in de situaties die we dagelijks veel vaker tegenkomen met vermoeidheid, stress en ouderdom.

Deze principes hebben er onder anderen al voor gezorgd dat: een huwelijk werd gered, een kindje werd geboren, een meisje steeds harder ging stralen en anderen inspireert, ondernemers meer flow in hun werk vinden, bedrijven sneller groeien, meer gezinnen happy samen zijn, meer mensen intens van hun vrije tijd genieten, veel mensen meer rust in hun kop hebben, blijer zijn met de keuzes die ze maken en harder lopen stralen.

Wil je je deze krachtige principes ook voor je laten werken? Zie hier het concrete aanbod.

Tip voor thuis
Als alles mogelijk is, op welke vlakken zou jij nog meer vóluit willen leven? 
En wat moet er nog gebeuren voordat je daar echt werk van gaat maken?