Vurig je missie realiseren, veel van jezelf vragen en aan één stuk door blijven werken. Vaak gaat dat na een tijd gepaard met hoofdpijn, slapeloze nachten en leeglopen. Als je start met je resultaten vieren verandert daar er iets fundamenteels aan.

Het was nooit goed. Het kon altijd beter en ik zou niet rusten voordat het goed genoeg was. Met die instelling was ik volop in beweging om allerlei werk en privédingen te doen en liep ik zo hard leeg dat werk niet leuk meer was en ik voor privé ook een tijdje helemaal nergens meer energie voor had.

Jezelf uitputten is een valkuil waar veel mensen intrappen. Voor ondernemers, die vaak geen strakke begin- of eindtijd hebben aan hun werkdagen, zit daar vaak een grote uitdaging. Het zal een worsteling zijn totdat je leert je resultaten te vieren en alles wat daarbij hoort.

In deze reeks over de BOKSER-methode heb je al gelezen waar je motivatie ligt, waar je je richting en focus vandaan haalt, wanneer je beweging start, hoe je vooruit komt en hoe je lerend en wel op koers blijft. Met het Resultaten vieren zorg je dat het haalbaar en leuk blijft, zowel in werk als in privé.

Wat voor mij hoort bij resultaten vieren:– Weten wanneer je wil toetsen of je je tussentijdse meetpunt of doel hebt gehaald
– Herkennen van je toetsmoment en die ook pákken
– Lachen om je eigenaardigheden en spontane momenten
– Blij zijn met wat je hebt behaald
– Blij zijn met wat je allemaal van het proces kan leren
– Weten hoe je het wilt vieren, met wie, wanneer. Bij kleinere doelen is het bijvoorbeeld ’s middags lachend napraten met een kopje thee, bij grotere doelen is het misschien wel een groot feest met 1000 gasten.
– Delen van je blijdschap. Het gaat zoveel meer leven als je het deelt, dus doe dat vooral.

Er is een tipping point gevonden in ervaren geluk bij steeds minimaal 3 positieve gedachten per 1 negatieve gedachte.

Sinds ik beter word in het pakken van mijn momenten en vieren van successen, ben ik een stuk energieker. Er is meer stabiliteit in hoeveel ik aankan, ik merk met wíe ik het liefste zulke momenten vier en ik heb veel meer energie en plezier voor het werk dat ik zo graag doe. Zo krijg ik niet alleen meer werk gedaan en leukere mensen om me heen, het zorgt ook voor een veel fijnere beléving.

Sommige ondernemers zijn in onze ogen bijna altijd aan het vieren en genieten. En als we nou eerlijk naar onszelf zijn, zijn dat niet de mensen met wie we het liefste zaken doen?