Zet 2018 in beweging - Speurtocht naar prikkelende ruimte

Deelnemers die achterover zouden leunen, passief luisteren naar wat de trainer voor de groep vertelt en misschien nooit iets met de stof doen. Voor de workshop laatst waarbij ondernemers hun doelen veel makkelijker haalbaar maakten, was dat een scenario waar ik met mijn ‘fysiek bewegen zorgt voor mentaal bewegen’ filosofie niet voor kon kiezen. Hier vertel ik wat Runa en ik als ruimte hebben gekozen, hoe dat er fysiek uitzag en hoe goed dat beviel.

Eigenlijk was het überhaupt al even wennen om iets indoor te organiseren voor mij, gezien ik zo graag coach in de buitenlucht. Maar goed, nu was het voor een groep en zouden we een flipover erbij pakken voor wat theorie. Gezien de meeste vergaderruimten weinig plek hadden voor een boksoefening, gingen we op zoek naar minder doorsnee locatie.

Runa en ik geloven allebei dat we een effectievere dynamiek zouden creëren als de deelnemers geen bureau zouden hebben om achter te zitten. We kwamen bij een dojo uit in een groot herenhuis, waar we veel licht hadden en alle ruimte voor fysieke oefeningen. Deze combinatie beviel me nog stukken beter dan ik van tevoren had kunnen bedenken.
De deelnemers deden vanaf het begin direct actief mee, namen initiatief en hebben duidelijke mentale stappen gezet. Ze waren erg enthousiast, zien een stuk beter voor zich hoe ze hun doelen concreet gaan waarmaken en kijken al uit naar volgende ontmoeting.

Het is erg bemoedigend om te horen dat een onorthodoxe aanpak goed uitpakt. Zowel de ruimte als de mensen passen blijkbaar goed bij de aanpak. Dat is nog eens leuk werken. Op naar de volgende editie!