Die dagen dat je op de automatische piloot naar werk gaat, maar weinig energie hebt of wat verveling merkt. Hoe vaak heb je die? Wat zou je voor leuke dingen doen als je je spontaan energiek, alert en levendig kunt voelen op een natuurlijke manier?

Er wordt wel gezegd dat verveling en levenloosheid iets van deze tijd is. Dat kan ik me best indenken. Niet zozeer vanwege de videogames en hoeveelheid dingen die er te beleven zijn, maar omdat we vaak in een relatief veilige omgeving zijn, onze gevoelens vaak worden gedempt en de beperkte noodzaak tot avontuur.

Als je je emoties afschermt, in principe een deken eroverheen legt, merk je er dan nog zoveel van? Hoe vaak heb je afgelopen jaar je boosheid toegestaan en hoe vaak heb je hem weggeduwd of overschaduwd?
Als je dan kijkt naar hoe je je voelt als je met volle kracht happy bent of intens boos bent, voel je je dan ook verveeld of levenloos?

Wat kun je doen om je snel levendig en energiek te voelen? Dan kun je je vanbinnen kort heel boos maken. Dat kan zonder dat je dat per se aan de buitenkant laat zien en zonder dat je hoeft te denken aan een situatie die momenteel speelt maar wil je echt van binnen voelen. Erbij schreeuwen helpt.

Vergelijk de situatie nu eens met boksen. Als je in je uppie in een park staat, ben je misschien heel kalm je techniek aan het oefenen. Als je je tijdens een wedstrijd boos maakt, sla je ineens een stuk harder en voel je je een heel stuk anders.

Hoe kun je dit in het werkende leven toepassen?
– Als je niet vooruit te branden bent of verveling merkt: Haal in gedachten een situatie voor de geest waar je heel boos om kan worden. Vind een manier om die energie te steken in je constructieve projecten.
– Als in je gevoel van alles dwars zit, maar er komt nog niet uit wat het is. Vraag jezelf dan af: Wat sta ik mezelf nog niet toe en zit me nu in de weg? Geef dan jezelf permissie daartoe en voel hoe dat je nieuwe mogelijkheden geeft.

Het kost misschien wat oefening om het onder de knie te krijgen, maar het bevalt mij erg goed dat dit in no-time op te roepen is, puur op eigen kracht. En we hebben ons allemaal wel eens heel boos gevoeld.
Dus nu jij dit oppeppen ook kan, wat ga jij doen als je je weer energiek, alert en levendig voelt?