Genoeg werk hebben is fijn, maar voor velen slaat het vaak door en is het lastig hun werk binnen de perken te houden. Dat dat risico’s op fouten en uitval geeft, weet je waarschijnlijk ook al wel en is niet echt fijn. Werk mag natuurlijk wel leuk blijven, maar hoe zorg je daarvoor?

Yannick Forget van oa Coffee & Coding, Startup weekend Groningen en Orox, is een jonge fanatiekeling uit Groningen die graag andere energieke ondernemers samenbrengt om nieuwe ideeën te bedenken en uit te voeren. Hij kwam oa met de vraag bij me hoe hij zijn werk binnen de perken kan houden, waarop ik hem een specifieke boksoefening gaf en hem zelf zijn antwoorden daarin liet vinden. Dat waren er vijf.

Yannicks oplossingen:
– prioriteiten helder hebben en focussen daarop
– blijven ademhalen
– zelf actief grenzen aangeven
– zet de ‘finish’ op papier
– een eigen plek vinden voor rust in privé

Sindsdien zijn er wezenlijke dingen verandert. Yannick werkt kortere dagen, vermaakt zich meer in zijn vrije tijd en heeft meer rust gevonden in zijn werk. Het is erg mooi om te zien hoe snel hij het oppikt en er meteen al de resultaten van plukt.

Wat Yannick zelf zegt: 
“Ik heb een paar weken geleden een coachsessie bij Karin gevolgd om beter mijn werk & privé leven in balans te houden en ik heb dit als zeer positief ervaren. Karin stelt hele goeie vragen en heeft een hele unieke en goeie manier van coaching ontwikkeld door middel van sport.
Ik zou het zeker aanbevelen om bij Karin een coachsessie te volgen als je zelf een bepaald vraagstuk hebt waar je niet uitkomt of gewoon als je op zoek naar een goeie coach!”

Feit is dat iedereen weer net even anders werkt, ieders leven er anders uitziet en je misschien ook andere dingen belangrijk vindt. Het is daarom belangrijk dat je leert opmerken wat voor jóu geldt en wanneer precies. Hieronder is een tip die je daartoe uitnodigt zodat ook jij een stap kan zetten naar een werkend leven dat effectief, in balans en leuk is.

Tip
Heb je soms ook wat veel hooi op je vork en wil je dat het lichter gaat voelen? Ga dan eens bij jezelf te raden wat de eerste signalen zijn dat het je te zwaar wordt. Wat besluit je om volgende keer bij die signalen al voor maatregelen te nemen?

 

 

Ps. Dit verhaal is geschreven na permissie van Yannick zelf.